De Moderne Werkplek: Security
GESCHREVEN DOOR: Pieter Wonnink OP 11-07-2022
De veiligheid van jouw werkplek zou vanzelfsprekend moeten zijn. Je bedrijfsgegevens uit handen van andere houden, moet ver bovenaan je prioriteitenlijst staan. Niemand zit te wachten op datalekken of ongewenste pottenkijkers. Wil jij nou weten hoe je morgen al kan beginnen met veiliger werken? Hieronder geven we tips.
Doe de check!
Het is noodzakelijk om dingen op een rijtje te hebben. Zo weet je waar je aan kunt gaan werken om je bedrijfsgegevens veiliger te maken. Een snelle en effectieve manier is de site van pwned. Deze site geeft je een inzicht van ‘data breaches’ op het ingevoerde e-mail adres. Voer je huidige/oude e-mail adres in en klik op ‘pwned?’. Onder je ingevoerde e-mail adres komen de ‘breaches’ waar je in terecht bent gekomen. Ook kan je zien wat voor data er gelekt is. Op deze manier kan je aan de slag om dit te herstellen zodat je data weer veilig is.
Verander je wachtwoord!
Heeft je ingevoerde e-mail adres ‘data breaches’? Dan is het slim om je wachtwoord direct te veranderen. Dit omdat vaak bij een ‘data breach’ je e-mail + wachtwoord gelekt is.
Hier een paar do’s en don’ts voor wachtwoorden:
Do’s voor wachtwoorden:
- “Wachtwoord” moet “wachtzin” zijn. Het is verstandig om je wachtwoord zo lang mogelijk te maken.
- Je mag een spatie gebruiken in je wachtwoord.
Don’ts voor wachtwoorden:
- Datum of jaargetijde
- Je hond of favoriete ploeg
- Product van je bedrijf
- Geen kleine aanpassingen van het bestaande wachtwoord
Multifactor authenticatie is een must!
Meer dan 99% van gegevensfraude kan voorkomen worden door middel van MFA (MultiFactor Authenticatie). Naast een eigen wachtwoord, moeten uw medewerkers zich op nog een manier identificeren. Bijvoorbeeld met face scan, scan van de iris of vinger afdruk. Zo zorg je ervoor dat áls het wachtwoord in verkeerde handen valt, je gegevens nog steeds veilig zijn.
Zorg dat je up-to-date bent!
Als je een update kan doen, zorg er dan voor dat je die meteen doet. Dit zorgt ervoor dat je beschermd blijft tegen beveiligingsrisico’s. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken.
Vragen?
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Kom je er niet uit of heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op!